Noaptea in parc

S-a intamplat ca la petrecerea unei prietene, dupa ora 2 lumea sa simta nevoia de aer proaspat, si cum balconul de obicei nu ajunge, s-a decis sa mergem in parc.

Nu cred ca este nevoie sa spun numele parcului, e irelevant, nu?

In fata parcului se afla un echipaj de politie, la datorie, bineinteles. Eram un grup de 7 oameni, intre 17 si 24 de ani – s-au uitat putin la noi dar nu au spus nimic.

Noi, entuziasti, ne-am dus direct catre locul amenajat cu leagane, trainice, de fier si lemn, ramase de pe vremea parintilor nostri, nu spre cele noi de plastic, tobogane, etc. Am apucat sa ne dam 3 minute, si apoi vedem masina de politie ca opreste incet in fata noastra si 3 politisti ies din ea. Hait! mi-am zis, ia sa vezi cum ne gonesc astia de aici. In primul rand, ne-au spus sa ne dam jos, ne-au intrebat ce varsta avem si ne-au spus ca in baza unei legi votate in anul 2001, nu mai stiu sigur care, asa ca am cautat-o: 113/2001, riscam amenda de la 2.500.000 lei la 5.000.000 lei pentru ca nu avem varsta admisa de lege. Care varsta…nu stiu:)), asa ca hai sa reproduc continutul, asa cum l-am gasit:

Capitolul VI- Reguli pentru intretinerea curateniei in scoli , locuri de joaca, si alte spatii de agrementART.6(1) Persoanele prevazute la art.1 sunt obligate sa mentina curatenia in scoli, locuri de joaca pentru copii, alte spatii de agreement , fiind interzisa:

c) Deterioarea sau distrugerea mobilierului sau dotarilor existente in locurile de joaca pentru copii;

Se pare ca noi, care ne dadeam in leagan ca niste oameni civilizati, distrugeam bunul comun, noi fiind mult prea mari si grei. Deci, ce faceti daca vine un copil mai plinut, asa cam de 55-60 de kile? Nu-i dati voie in leagan? Cum, il strica? Dar parintii care se dau cu copii? Nu, trebuie amendati neaparat!

Si sa ne gandim putin…cum se da in leagan copilul de 8 ani care se ia la intrecere cu prietenul lui „care ajunge mai sus”, si cum se da studentul care vrea sa se relaxeze putin? Incet, cu grija, asa ce dadeam noi ieri. Un copil fie si de un numar mic de kilograme, care vine acolo zilnic si se da pana ameteste (si ei ametesc mult mai greu, a fost demonstrat) „deterioreaza” mai mult leaganele, nu?

Inca ceva. Nu ne-am dat pe chestiile alea noi de plastic, care, recunosc, ar fi usor de distrus. NU. Am avut bunul simt sa ne dam pe leaganele de metal, trainice, cosntruite cu bun simt in comunism, leagane pentru care nu a fost nevoie sa fie creata aceasta lege. Deci…de aia avem noi lege noua care interzice oamenilor „maturi” sa se distreze putin, amintindu-si de copilaria lor. In fine…

Partea buna e ca ne-am cerut scuze si ne-au lasat in pace, nu ne-au mai dat amenda. Le-am spus ca nu stiam. Sigur ca nu stiam. Dar acum stiu ca eu ca un om matur de 60 de kile nu pot risca sa ma mai dau in vreun leagan vreodata in viata mea. Doar nu vreau sa imi risc salariul sau…pensia, nu?

Reclame

5 gânduri despre „Noaptea in parc

    • Yup^^ deja nu ma mai surprinde nimic:P pe moment m-am gandit ca nu scapam de amenda, ca ne duc la sectie si m-am simtit extrem de usurata ca am scapat cu niste scuze. Acum vad ca, la cum e scrisa legea, fiind pt prima oara acolo (fe fapt am mai fost de Rev dar politistii se pare ca nu lucreaz atunci) nici nu aveau cum sa ne amendeze.^^

  1. Regret sa te dezamagesc, dar alea nu erau leaganele comuniste. Nu mai sunt, le-au scos. Erau inainte leagane de-alea mari si patrate, de patru persoane. Astea in care ne-am dat noi erau lanturi cu o bucata de cauciuc pe care sa stai cu fundul. Mare lucru de stricat… dar deh.

    Si daca ne duceau la sectie, ne duceau la 22. Il sunam pe „ala dubios”, ca cica stie lume pe acolo XD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s